Het duistere meer

Sarah Bailey (auteur), Jetty Huisman (traducteur)
Wanneer het lichaam van een lerares wordt gevonden, doet rechercheur Gemma Woodstock er alles aan om aan deze moordzaak te blijven werken omdat ze het slachtoffer kende.
Titre
Het duistere meer
Auteur
Sarah Bailey
Traducteur
Jetty Huisman
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The dark lake
Éditeur
Baarn: Uitgeverij Marmer, 2020 | Autres éditions
446 p.
ISBN
9789460684524 (paperback)

Plusieurs formats:

Commentaires

Het duistere meer

Eerste zin. Als ik terugdenk aan die zomer, dan maakt er zich iets los in mijn hoofd.

Rechercheur Gemma Woodstock teert sinds haar jeugd op geheimen en liegt makkelijker dan dat ze de waarheid vertelt. Wanneer in een meer het lichaam van de bloedmooie Rosalind wordt gevonden, lijkt dat in Gemma’s ogen haast een vereffening voor de rekening die tussen de twee vrouwen openstond sinds Rosalind jaren geleden het vriendje van Gemma heeft gepikt. Maar Gemma is ook gedreven om te weten wie er achter de moord zit. Verdachten genoeg, want iedereen die Rosalind kende, hangt van haar een ander beeld op: oogverblindend en begaafd bijvoorbeeld, maar ook koud en manipulatief. Misschien verschilde ze niet eens zo veel van Gemma, die iedereen voorliegt, en zowel haar man als minnaar probeert te paaien.

De Australische Sarah Bailey debuteerde twee jaar geleden met deze knappe thriller, waarin Gemma’s turbulente relaties en haar inwendige strijd op het moordonderzoek primeren. De ontknoping is vrij slap, maar Gemma’s herinneringen aan de dode Rosalind en hun …Lire la suite

Wanneer in een meer bij een Australisch stadje het met rozen bedekte lichaam van de mysterieuze lerares Rosalind Ryan wordt gevonden, doet rechercheur Gemma Woodstock (28, ik-figuur) er alles aan om aan deze zaak te blijven werken. Zij kent Rosalind al vanaf de middelbare school en er bestaat een gevaarlijke overlap van hun beider verleden. Afwisselend wordt verteld over de tijd (toen) dat Gemma verliefd was op Jacob en zij toekomstplannen maakten, maar dat hij hun relatie afbrak en zelfmoord pleegde èn de tijd (nu) dat Gemma samen met de man met wie ze een affaire heeft aan de zaak werkt. Oude liefdes, misverstanden, zwangerschappen en baby’s spelen een grote rol. In deze redelijk spannende thriller (beste thrillerdebuut in Australië in 2017) bevat uitweidingen over Gemma’s leven met partner, hun zoontje en haar lover (vreemd dat niemand dit ontdekt). Het einde wordt (te) snel afgerond. Kleine druk, ruime interlinie. Er volgen meer verhalen rond Gemma Woodstock.

Middelbare school mysterie

De Australische Sarah Bailey weet een klassiek gegeven nieuw leven in te blazen.

In nogal wat thrillers wordt het slachtoffer gevonden door een toevallig passerende jogger. Zo ook in de Australische thriller 'Het duistere meer': jogger Connor vindt het lichaam van Rosalind Ryan, lerares Engels, maar de lezer voelt direct dat er iets niet klopt. Rechercheur Gemma Woodstock wordt op de zaak gezet en ze gedraagt zich vreemd. Ze zat samen met Rosalind op school en beweert dat ze haar nauwelijks kende. Maar ze is erg van slag en lijkt gebiologeerd door het lijk.

Dan het slachtoffer zelf. Ze is beeldschoon, heeft een goede opleiding en een rijke vader. Waarom is ze teruggekomen naar het gat Smithson bij Sunny Lake? En waarom woont ze in een miezerige woning, met een bijna lege koelkast en een sprei die jaren geleden in de aanbieding was bij de K-Mart. Alleen in de verwaarloosde, smoezelige badkamer hangt een kastje dat meer bij de jonge lerares past; het zit stampvol peperdure make-up.

Het sfeervolle 'Het duistere meer' schuurt vanaf het begin lekker. V…Lire la suite

À propos de Sarah Bailey

Sarah Bailey est une femme de lettres australienne, auteure de roman policier.

Biographie

En 2017, Sarah Bailey publie son premier roman, The Dark Lake. C'est le premier volume d'une série mettant en scène Gemma Woodstock, enquêteur principal sur les homicides dans la région rurale de Smithson en Nouvelle-Galles du Sud. Avec ce roman, elle est lauréate du prix Ned Kelly 2018 du meilleur premier roman.

Œuvre

Romans

Série Gemma Woodstock

  • The Dark Lake (2017)
  • Into the Night (2018)

Prix et distinctions

Prix

  • Prix Ned Kelly 2018 du meilleur premier roman pour The Dark Lake

En lire plus sur Wikipedia