Livre
Néerlandais

Het laatste zwijgen

Simon Beckett (auteur)

Het laatste zwijgen

Dans la série:
Genre:
Als op een bijna verlaten eiland van de Hebriden een verbrand lijk wordt gevonden, wordt dokter David Hunter erop uitgestuurd om te onderzoeken of het om een ongeval of een moord gaat.
Titre
Het laatste zwijgen
Auteur
Simon Beckett
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Written in bone
Éditeur
Amsterdam: Sijthoff, 2007
350 p.

Commentaires

David Hunter, een sympathieke forensisch patholoog, wordt gevraagd om op een klein eiland bij Schotland onderzoek te doen naar de oorzaak van de dood van de jonge vrouw die in een afgelegen cottage is gevonden. Met tegenzin aanvaardt hij het verzoek omdat hij weet dat zijn relatie met Jenny de nodige aandacht vraagt. Op het eiland bestormen hem spoedig veel vragen en al snel is het hem duidelijk dat het hier om een moord gaat en dat de dader waarschijnlijk gevonden moet worden onder de eilandbewoners. Tot het laatst toe is het moeilijk om in te schatten wie de moordenaar is. Noodlottige gebeurtenissen tegen de achtergrond van het leven van eilandbewoners tijdens ruige weersomstandigheden dragen bij tot de spanning. De auteur hanteert een toegankelijke schrijfstijl in combinatie met veel spannende gebeurtenissen. De plot is onvoorspelbaar en gruwelijk. De schrijver debuteerde als thrillerauteur met 'De geur van sterfelijkheid' waarin David Hunter voor het eerst een rol speelt als foren…Lire la suite

À propos de Simon Beckett

Simon Beckett, né le 20 avril 1961 à Sheffield, dans le Yorkshire du Sud, en Angleterre, est un journaliste, musicien et écrivain britannique. Il est notamment connu pour sa série de romans policiers consacrée à l’anthropologue judiciaire David Hunter.

Biographie

Après l’obtention d’une maîtrise universitaire ès lettres en langue anglaise, il part en Espagne enseigner et jouer pour des troupes de théâtre itinérantes. De retour en Angleterre, il devient musicien, puis journaliste indépendant. Il a notamment travaillé pour le Times, l’Independent, le Daily Telegraph et l’Observer.

Il commence une carrière de romancier en 1994 avec le roman Fine Lines, traduit en français sous le titre Le Rêve de l’antiquaire par la maison d’édition Ramsay en 1996.

Lors d’un reportage, il visite la …En lire plus sur Wikipedia