Livre
Néerlandais

Het kookboek van Vos en Haas

Sylvia Vanden Heede (auteur), Thé Tjong-Khing (dessinateur)
Public cible:
9-11 ans et plus
Titre
Het kookboek van Vos en Haas / Sylvia vanden Heede ; met tek. van Thé Tjong-Khing
Auteur
Sylvia Vanden Heede
Dessinateur
Thé Tjong-Khing
Langue
Néerlandais
Titre parallèle
Het koekboek van Vos en Haas
Éditeur
Tielt: Lannoo, 2001
45 p. : ill.
ISBN
90-209-4475-4

Commentaires

Artikel zonder titel

Sylvia Vanden Heede

Vos en Haas bakken keek

Vos en Haas was van in het begin een schot in de roos. Het duurde niet lang of het groeiboek van Sylvia Vanden Heede en Thé Tjong-Khing werd gevolgd door Tot kijk, Vos en Haas en Vos en Haas op het eiland. Deze boekjes groeien mee met het leesniveau van de kinderen. Het koekboek van Vos en Haas is het recentste in de reeks. Vos leert niet alleen dat 'keek' eigenlijk 'cake' moet zijn, maar ook hoe je 'koekjeskeek' maakt, of 'bloed en tranen'-saus, kaasdadels en marmerei. De verhaaltjes liggen inhoudelijk in dezelfde lijn als de vorige boekjes, maar de ingebakken recepten zijn nieuw. Taalgrappenmakers kunnen alweer hun hartje ophalen!


Het kookboek van Vos en Haas,

Lannoo, 585 frank (14,50 euro), +6


Vos en Haas houden van lekker eten. Vos houdt van zoete hapjes, Haas geeft de voorkeur aan gezonde dingen, zoals groenten. Vos heeft een kookboek met 24 gerechten. Bij die gerechten krijg je recepten en telkens korte verhaaltjes. Vos is het beu dat Haas steeds groentesoep klaarmaakt, en maakt een 'groene soep' met appels, kiwi en suiker. Vos bakt koekjes, maar kan niet wachten tot het deeg gerezen is, en begint dan maar aan de volgende soort koekjes, zodat hij uiteindelijk koekjes voor een hele maand heeft.

Dit kookboek is dubbel genieten, niet alleen van de recepten, maar vooral van de mooie stukjes literatuur. Vos is een sympathiek en vertederend personage. Hij is openhartig, spontaan en onschuldig. Hij zit vol goede bedoelingen, maar is soms een beetje dom. Gelukkig kan Haas de problemen oplossen. De auteur slaagt erin om haar taalgebruik eenvoudig te houden voor eerste lezers en toch veel te zeggen. Humor is alom aanwezig. Het cake-voorbeeld is leuk: Vos zoekt tevergeefs …Lire la suite
Vos en Haas, bekend van andere boeken, wonen gezellig samen. Haas zit lekker te lezen, Vos verveelt zich. Het boek dat hij dan uit de kast pakt, is een kookboek en samen gaan de vrienden lekkere dingen maken, soms geholpen door hun vriend Uil. Een mooi uitgegeven prenten-, lees-en doeboek met verhalen over vriendschap in een warme, geborgen sfeer die gevolgd worden door recepten. Ze nodigen uit om samen met ouders/verzorgers aan de slag te gaan. In dit boek staat de tekst in twee kolommen in een grote, duidelijke letter; sommige woorden zijn net als in de gelijknamige leesboeken extra groot gedrukt. De recepten staan op lichtgeel gekleurd papier en zijn in een iets kleiner lettertype gedrukt. De leuke tekeningen vormen een geheel met de tekst en recepten. Achterin zijn een register van de recepten en een inhoudsopgave opgenomen. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar; zelf lezen en samen doen vanaf ca. 7 jaar.

Suggestions