Livre
Néerlandais

Nacht in het poppenhuis

Thé Tjong-Khing (dessinateur), Anna Woltz (auteur)
Willemina gaat logeren bij tante Sara. Bij het zien van haar poppenhuis breekt Willemina per ongeluk de staart van een porseleinen hond. Ze besluit die ’s nachts aan te lijmen, maar dan belandt ze zelf in het poppenhuis en moet ze een echte hond opereren.
Sujet
Poppenhuizen
Sujet supplémentaire
avontuur, kunst, prentenboeken, vrije tijd
Titre
Nacht in het poppenhuis
Dessinateur
Thé Tjong-Khing
Auteur
Anna Woltz
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2011
[26] p. : ill.
ISBN
9789025859428 (hardback)

Commentaires

Willemina is nog klein. Maar als ze voor haar tantes poppenhuis staat, is ze plots een reus. Ze mag natuurlijk niets aanraken uit het poppenhuis, want daar dient zoiets niet voor. Maar Willemina kan er niet aan weerstaan om de leuke porseleinen hond te aaien wanneer haar tante haar even alleen laat. Dan breekt plots de staart van de hond af. Gauw verstopt Willemina de staart in het huis. 's Nachts sluipt ze met een bang hart en een potje lijm naar het poppenhuis. Terwijl ze staat te kijken, haalt de echte klok de tijd van de poppenklok in, en begint alles te draaien. Wanneer Willemina weer bij bewustzijn komt, ligt ze in het poppenhuis, even piepklein als de rest van de porseleinen mensjes. Maar de bewoners zijn bepaald niet blij om haar te zien: zij is de hondenhakster en de staartendief en daar zal ze voor boeten. Gelukkig hoort een deftige heer dat ze weet waar de staart is, en hij bevrijdt haar uit de enge zolder. Ze vinden samen de staart terug en Willemina raapt al haar moed bij…Lire la suite
Willemina gaat logeren bij haar tante. In de mooiste kamer van het statige herenhuis staat een schitterend poppenhuis. Willemina mag het niet aanraken, maar doet het toch. Ze breekt de staart af van het hondje. 's Avonds laat wil ze de staart plakken. Als het in het grote huis net zo laat is als op de klok in het poppenhuis, bevindt Willemina zich plots als indringer in het poppenhuis. De wisselende stemmingen van het meisje komen goed tot uiting in dit spannende verhaal. De logeerpartij van Willemina wordt een avontuurlijke belevenis waarin ze moet tonen dat ze vastberaden, dapper en slim kan zijn. Het verhaal speelt zich af in de 18e eeuw, waarin de burgerij zich met koetsen verplaatste, in herenhuizen woonde en als pronkstuk in huis een kostbaar poppenhuis bezat. De grote, sprookjesachtige illustraties geven perfect de sfeer weer. Ze zijn romantisch, statig en expressief. Dit kunstboek kwam tot stand in samenwerking met het Gemeentemuseum in Den Haag, naar aanleiding van een tentoo…Lire la suite

Nacht in het poppenhuis

De kleine Willemina mag gaan logeren bij tante Sara. Tante Sara laat haar meteen de mooiste kamer van het huis zien. In deze kamer staat een grote glazen kast. Wanneer Willemina voor de kast staat, voelt ze zich opeens heel groot. Voor haar staat een prachtig poppenhuis met negen kamers. Willemina mag er alleen naar kijken van haar tante. Maar dan ziet Willemina de droevige hond in de hal van het poppenhuis. Hij kijkt haar zo verdrietig aan dat ze het niet kan laten om hem op te pakken en te troosten. Maar dan breekt de staart van de hond. Willemina verstopt hem vlug in het poppenhuis zodat tante Sara niets merkt. Vannacht zal ze zijn staart er wel komen aanlijmen. Wanneer Willemina ’s nachts naar het poppenhuis terugkeert, gebeurt er iets magisch.
'Nacht in het poppenhuis' is het zesde kinderkunstboek dat het Gemeentemuseum Den Haag uitgeeft in samenwerking met Uitgeverij Leopold.
Het verhaal speelt zich af rond het achttiende-eeuwse poppenhuis van Sara Rothé van Amstel u…Lire la suite

Suggestions