Livre
Allemand

Die Entdeckung der Currywurst

Uwe Timm (auteur)

Die Entdeckung der Currywurst

Genre:
Een vrouw vertelt over haar liefdesrelatie met een jonge marinier die ze tegen het eind van de Tweede Wereldoorlog in haar huis verbergt.
Sujet supplémentaire
Oorlog en liefde
Titre
Die Entdeckung der Currywurst
Auteur
Uwe Timm
Langue
Allemand
Éditeur
Köln: Kiepenheuer & Witsch, 2006
186 p.
ISBN
3-423-12839-9

Plusieurs langues:

Commentaires

De verteller, op zoek naar de smaak van zijn jeugd, bezoekt een bejaarde vrouw, die naar hij meent als worstverkoopster de curryworst heeft ontdekt. Zij vertelt hem hoe zij aan het eind van de oorlog een liefdesverhouding krijgt met een jonge marinesoldaat, die ze in haar huis verbergt. In het besef dat haar jeugd bijna voorbij is en hij na de oorlog naar zijn gezin zal terugkeren, verzwijgt ze hem een tijdlang dat Duitsland verloren is en laat hem in de waan, dat het samen met Engeland tegen de Russen verder vecht. Als ze gewaar wordt hoe de Duitsers hebben huisgehouden, verbreekt ze haar stilzwijgen, waarop de man vertrekt. Een sfeervolle, soms wat melancholieke, zeer onderhoudende novelle, die vakkundig geschreven is. Door de beheerste, strakke verteltrant en het niet te moeilijke Duits kunnen ook scholieren van de bovenbouw dit boek in de oorspronkelijke taal aan.

À propos de Uwe Timm

Uwe Timm, né le 30 mars 1940 à Hambourg, est un écrivain allemand.

Biographie

Troisième enfant deHans et Anna Timm, il a 3 ans quand il est évacué avec sa famille de Cobourg pendant la Seconde Guerre mondiale. À la fin de l'été 1945, la famille rentre à Hambourg et le père, un pelletier, fonde une entreprise de peaux et fourrures. Après ses études, Uwe Timm, qui a terminé son apprentissage en 1958, reprend les affaires de son père, lourdement endetté et qui meurt le 1er septembre 1958. Après avoir redressé l'entreprise, Uwe Timm s'inscrit en 1961 au Braunschweig-Kolleg (de) que fréquente également Benno Ohnesorg, et publie ses premiers poèmes.

Il quit…En lire plus sur Wikipedia