Livre
Néerlandais

Hennie de heks en de toverwedstrijd

Valerie Thomas (auteur), Korky Paul (dessinateur)

Hennie de heks en de toverwedstrijd

Public cible:
3-5 ans et plus
Het nieuwe toverstokje van Hennie de Heks blijkt een goochelstokje te zijn en dat tovert niet. Prentenboek met grote tekeningen in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Hennie de heks en de toverwedstrijd
Auteur
Valerie Thomas
Dessinateur
Korky Paul
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Winnie's magic wand
Éditeur
Amsterdam: Sjaloom, 2002
[26] p. : ill.
ISBN
90-6249-402-1

Commentaires

Door een ongelukje in de wasmachine raakt het toverstokje van Hennie de heks ontregeld. Hoe nu mee te doen met de toverwedstrijd? Kat Helmer koopt in haast per ongeluk een goochelstok en die tovert niet. Wel knallen er op het 'moment suprême' papieren bloemen uit. Een humoristisch verhaal met grappige expressieve, over twee bladzijden doorlopende prenten. Er valt veel te zien en te beleven, de illustraties vertellen bijna een eigen verhaal. De eerste letter van de beknopte tekst op elke pagina begint met een vette, grotere kapitaal. In dit Harry Potter-tijdperk spreekt dit onderwerp zeker veel kinderen aan. Het ruime, mooi verzorgde boek heeft op de zwarte schutbladen een kleurige wasco-tekening van een 10-jarig kind. Het verhaal is gebaseerd op een geë-maild idee van een basisschool op Cyprus. Het boek is het vierde in een reeks over deze heks. Leuk om aan een groep voor te lezen, maar de kolderieke prenten, vol details, moeten individueel bekeken worden. Vanaf ca. 4 jaar.

À propos de Valerie Thomas

Valerie L. Thomas, née le 8 février 1943 dans le Maryland est une mathématicienne, physicienne et informaticienne américaine, analyste de données et directrice de projet du NASA / Goddard Space Flight Center. Elle invente, en 1980, le transmetteur d'illusion, qui permet aux satellites de transmettre des images 3D depuis l'espace.

Biographie

Jeunesse et formation

Dès son enfance, elle manifeste son intérêt pour la technologie, elle bricole avec son père des appareils électroniques, à l'âge de 8 ans elle emprunte à la bibliothèque locale un livre qui a pour titre The Boy's First Book On Electronics/Le premier livre d'électronique pour les jeunes garçons.

Après ses études secondaires, elle entre à l'université d'État Morgan de Baltimore dans le Maryland.

En lire plus sur Wikipedia

Suggestions