Livre
Néerlandais

Hennie de heks en het vliegende tapijt

Valerie Thomas (auteur), Korky Paul (dessinateur)

Hennie de heks en het vliegende tapijt

Public cible:
3-5 ans et plus
Hennie de Heks krijgt voor haar verjaardag een vliegend tapijt. Ze weet niet goed wat ze met haar cadeau moet doen en laat haar kat er allerlei avonturen mee beleven. Prentenboek met paginagrote, gedetailleerde kleurenillustraties in gemengde techniek. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Heksen, Toveren
Titre
Hennie de heks en het vliegende tapijt
Auteur
Valerie Thomas
Dessinateur
Korky Paul
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Winnie's flying carpet
Éditeur
Amsterdam: Sjaloom, 2008
[26] p. : ill.
ISBN
9789062495573 (hardback)

Commentaires

Hennie krijgt voor haar verjaardag van haar zussen een vliegend tapijt, maar helaas kan ze er niets mee: het tapijt is zo wispelturig als haar toverstok! Hennie wil een bedankje schrijven aan haar zussen, maar ze weet niet wat voor positiefs ze over het tapijt kan zeggen. Daarom besluit ze het nog een kans te geven en haalt ze het weer uit de kast. Wanneer poes Helmer een uiltje gaat vangen en zich lekker op het tapijt nestelt, gunt het tapijt hem geen rust, maar gaat er met Helmer vandoor. Na een achtervolging die zelfs langs de achtbaan in het pretpark gaat slaagt Hennie erin het tapijt tot stilstand te brengen. Omdat ze vastbesloten is het een tweede kans te geven, denkt ze heel diep na over een oplossing. En plots duikt die op...
Hennie de heks en het vliegende tapijt bevat erg veel grote prenten met heel weinig tekst. Het gebrek aan tekst wordt grotendeels gecompenseerd door de vele details die op de prenten te ontdekken zijn. De tekeningen zijn gemaakt met veel verschi…Lire la suite
Hennie de Heks krijgt voor haar verjaardag een vliegend tapijt van haar zussen. Aanvankelijk weet ze niet goed raad met het cadeau en laat ze haar kat er doldwaze dingen mee beleven. Tot ze met haar toverstokje en een toverspreuk het tapijt naar haar hand weet te zetten. Een groot, in uitbundige kleuren en vormen uitgevoerd prentenboek. Het verhaal hangt van onverwachte situaties en rare gebeurtenissen aan elkaar. Wilde taferelen worden afgewisseld met fantasierijke en komische voorvallen. De tekst staat, in kloeke letters, in enkele regels op de illustraties. Deze zijn in gemengde technieken uitgevoerd met onder andere pen, kleurpotlood, krijt, inkt en in aquarel. De schutbladen zijn vervaardigd door kinderen. Aardig, fantasierijk prentenboek. Vanaf ca. 4 jaar.

À propos de Valerie Thomas

Valerie L. Thomas, née le 8 février 1943 dans le Maryland est une mathématicienne, physicienne et informaticienne américaine, analyste de données et directrice de projet du NASA / Goddard Space Flight Center. Elle invente, en 1980, le transmetteur d'illusion, qui permet aux satellites de transmettre des images 3D depuis l'espace.

Biographie

Jeunesse et formation

Dès son enfance, elle manifeste son intérêt pour la technologie, elle bricole avec son père des appareils électroniques, à l'âge de 8 ans elle emprunte à la bibliothèque locale un livre qui a pour titre The Boy's First Book On Electronics/Le premier livre d'électronique pour les jeunes garçons.

Après ses études secondaires, elle entre à l'université d'État Morgan de Baltimore dans le Maryland.

En lire plus sur Wikipedia

Suggestions