Livre
Néerlandais

Hennie de heks' (rare) ware heksenzaken : 3 verhalen gebundeld

Valerie Thomas (auteur), Korky Paul (dessinateur), Loes Randazzo (traducteur)

Hennie de heks' (rare) ware heksenzaken : 3 verhalen gebundeld

Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Bundeling van drie prentenboeken waarin Hennie de Heks een robot knutselt, per ongeluk haar toverstokje in de wasmachine stopt en een verdwaald babydraakje vindt. Met humoristische, gedetailleerde tekeningen in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.
Contient
Sujet supplémentaire
heksen, toveren, humor, robots, draken, prentenboeken
Titre
Hennie de heks' (rare) ware heksenzaken : 3 verhalen gebundeld
Auteur
Valerie Thomas
Dessinateur
Korky Paul
Traducteur
Loes Randazzo
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Éditeur
Amsterdam: Memphis Belle, 2015
[83] p. : ill.
ISBN
9789089418852 (hardback)

Commentaires

Bundeling van drie Hennie de Heks prentenboekverhalen. Het eerste verhaal 'Hennie de Heks en de robot' verscheen nog niet eerder. Hierin knutselt Hennie een robot in elkaar. Als deze robot per ongeluk Hennie’s toverstokje in handen krijgt, dreigt alles fout te gaan. Maar gelukkig is Helmer de kat er ook nog. In 'Hennie de Heks en de toverwedstrijd' (2002) vernielt Hennie haar toverstokje in de wasmachine, net voor ze aan een belangrijke toverwedstijd wil meedoen. In het derde verhaal 'Hennie de Heks en het babydraakje' (2006) ontfermt Hennie zich over een vuurgevaarlijk babydraakje dat zijn moeder kwijt is. In alle verhalen gaat van alles mis, wat met heel veel abracadabra’s hersteld moet worden. De verhalen worden voornamelijk verteld door de vrolijk gekleurde karikaturale gedetailleerde illustraties, wisselend van formaat en gemaakt met pen, potlood en waterverf. De prettig te lezen korte eenvoudige voorleestekst voegt daar nog iets toe. Heerlijk humoristisch fantasierijk voorleesbo…Lire la suite

Hennie de Heks' (rare) ware heksenzaken

In deze dikke bundel zijn drie verhalen gebundeld. In het eerste 'Hennie de Heks en de robot' nemen Hennie en haar Kat Helmer deel aan de knutselnamiddag in de bibliotheek. Hennie wil een beer knutselen maar die gaat hoe langer hoe meer op een robot lijken. Hennie neemt haar robot mee naar huis. Ze wil hem omtoveren tot een echte robot. Maar de robot lijkt van het rebelse soort en - wat erger is - hij grist de toverstok van Hennie weg en loopt ermee naar buiten. Daar betovert hij alle dieren en dingen in een robot. Zelfs Hennies huis moet eraan geloven en ook Hennie wordt Hennie de robot. Alleen Helmer is de robot te vlug af. Hij krijgt de toverstok te pakken en geeft hem aan Hennie de robot. Dan wordt alles weer zoals het was met dank aan Helmer.

In 'Hennie de Heks en de toverwedstrijd' wil Hennie deelnemen aan een Hocus Pocus Toverwedstrijd. En omdat ze er fijn uitgedost naartoe wil, wast ze haar feestjurk nog even uit. Haar toverstok belandt per ongeluk ook in de wasm…Lire la suite

À propos de Valerie Thomas

Valerie L. Thomas, née le 8 février 1943 dans le Maryland est une mathématicienne, physicienne et informaticienne américaine, analyste de données et directrice de projet du NASA / Goddard Space Flight Center. Elle invente, en 1980, le transmetteur d'illusion, qui permet aux satellites de transmettre des images 3D depuis l'espace.

Biographie

Jeunesse et formation

Dès son enfance, elle manifeste son intérêt pour la technologie, elle bricole avec son père des appareils électroniques, à l'âge de 8 ans elle emprunte à la bibliothèque locale un livre qui a pour titre The Boy's First Book On Electronics/Le premier livre d'électronique pour les jeunes garçons.

Après ses études secondaires, elle entre à l'université d'État Morgan de Baltimore dans le Maryland.

En lire plus sur Wikipedia

Suggestions