Livre
Néerlandais

Hennie de heks ziet ze weer vliegen

Valerie Thomas (auteur), Korky Paul (dessinateur), Loes Randazzo (traducteur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Hennie de Heks vliegt op haar bezemsteel de laatste tijd overal tegenaan. Prentenboek met gedetailleerde tekeningen in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.
Extra subject
prentenboeken, humor
Titre
Hennie de heks ziet ze weer vliegen
Auteur
Valerie Thomas
Dessinateur
Korky Paul
Traducteur
Loes Randazzo
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Winnie flies again
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Memphis Belle, 2011
[26] p. : ill.
ISBN
9789089416476 (hardback)

Commentaires

Hennie de Heks vindt het heerlijk om te vliegen op haar bezemsteel met stijgbeugels, een fietszadel en koplampen en haar kat Helmer. Maar ze vliegt steeds tegen dingen aan, o.a. tegen een deltavlieger en een hoge toren. Als ze gaat fietsen, paardrijden of lopen gaat het niet beter. Het onverwachte einde maakt het verhaal heel grappig. Het kan bovendien troost bieden aan kinderen die een bril moeten gaan dragen, want wat is daar erg aan als zelfs een heks een bril draagt! Prentenboek uit de serie over Hennie de Heks*. Een vlot verteld verhaal in de verleden tijd. De tekst is gedrukt in een duidelijk schreeflettertype en bestaat uit korte, eenvoudige zinnen. De tekstblokken staan in de illustraties, die afwisselend paginagroot of in fragmenten zijn afgedrukt en bestaan uit verrassende, ingekleurde pentekeningen, met veel diepte en komische details. Er is vogelperspectief, maar er wordt ook gekeken vanuit ondergronds standpunt en soms moet het boek een kwartslag worden gedraaid voor een …Lire la suite

À propos de Valerie Thomas

Valerie L. Thomas, née le 8 février 1943 dans le Maryland est une mathématicienne, physicienne et informaticienne américaine, analyste de données et directrice de projet du NASA / Goddard Space Flight Center. Elle invente, en 1980, le transmetteur d'illusion, qui permet aux satellites de transmettre des images 3D depuis l'espace.

Biographie

Jeunesse et formation

Dès son enfance, elle manifeste son intérêt pour la technologie, elle bricole avec son père des appareils électroniques, à l'âge de 8 ans elle emprunte à la bibliothèque locale un livre qui a pour titre The Boy's First Book On Electronics/Le premier livre d'électronique pour les jeunes garçons.

Après ses études secondaires, elle entre à l'université d'État Morgan de Baltimore dans le Maryland.

En lire plus sur Wikipedia

Suggestions