Livre
Néerlandais

Hennie de heks

Valerie Thomas (auteur), Korky Paul (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Hennie de heks woont in een huis waarin alles zwart is, zelfs de kat Helmer. Prentenboek met paginagrote gekleurde tekeningen in verschillende technieken. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Heksen
Sujet supplémentaire
kleuren, magie
Titre
Hennie de heks
Auteur
Valerie Thomas
Dessinateur
Korky Paul
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Winnie the witch
Éditeur
Amsterdam: Sjaloom, 2005
[26] p. : ill.
ISBN
90-6249-168-5

Commentaires

Hennie de heks woont in een zwart huis: zwart van binnen en zwart van buiten. Het meubilair, het sanitair, ja zelfs de dekens en lakens op het bed zijn zwart. Jammer is alleen dat Helmer, haar kat ook zwart is, behalve zijn ogen. Het is daarom te verwachten dat, als Helmer zijn ogen sluit, Hennie gemeen over hem kan vallen of zelfs zomaar op hem kan gaan zitten, omdat hij in al dat zwart niet opvalt. Daarom tovert ze hem groen en als dat ook problemen oplevert, krijgt hij alle kleuren van de regenboog. Omdat dat natuurlijk geen gezicht is voor een kat, besluit Hennie om haar huis dan maar een kleurtje te geven (zwarte kunst) zodat haar kat weer gewoon zichzelf kan zijn. Een humoristisch prentenboek met vrolijk gekleurde illustraties van wisselend formaat, waarvan sommige een dubbele pagina beslaan. De figuren zijn karikaturaal getekend met veel gevoel voor detail en er valt voor de intensieve kijkers veel op de tekeningen te ontdekken. Om voor te lezen vanaf ca. 4 jaar.

À propos de Valerie Thomas

Valerie L. Thomas, née le 8 février 1943 dans le Maryland est une mathématicienne, physicienne et informaticienne américaine, analyste de données et directrice de projet du NASA / Goddard Space Flight Center. Elle invente, en 1980, le transmetteur d'illusion, qui permet aux satellites de transmettre des images 3D depuis l'espace.

Biographie

Jeunesse et formation

Dès son enfance, elle manifeste son intérêt pour la technologie, elle bricole avec son père des appareils électroniques, à l'âge de 8 ans elle emprunte à la bibliothèque locale un livre qui a pour titre The Boy's First Book On Electronics/Le premier livre d'électronique pour les jeunes garçons.

Après ses études secondaires, elle entre à l'université d'État Morgan de Baltimore dans le Maryland.

En lire plus sur Wikipedia

Suggestions