Bande dessinée
Néerlandais

Opstaan... en doorgaan : verder na een verlies

Willem Ritstier (auteur)

Opstaan... en doorgaan : verder na een verlies

Na het overlijden van zijn vrouw Will moet Willem Ritstier een heel nieuw leven beginnen: dat van een weduwnaar. Na een aantal maanden vraagt hij toestemming aan zijn kinderen om zich voorzichtig weer op het datingpad te begeven. Zo ontmoet hij allerlei vrouwen, die allemaal hun eigen verhalen hebben. Sommige verhalen grijpen hem meer aan dan hij had verwacht. Daten geeft hem een andere kijk op de
Sujet supplémentaire
Strips ; Nederland
Titre
Opstaan... en doorgaan : verder na een verlies
Auteur
Willem Ritstier
Langue
Néerlandais
Éditeur
[Amsterdam]: Volt, © 2020
198 p. : ill.
ISBN
9789021421216 (paperback)

Commentaires

De auteur is cartoonist en wenskaartontwerper met een heel eigen stijl: eenvoudige belijning, geen details als ogen, mond etc., wat de zeggenskracht van zijn tekeningen slechts ogenschijnlijk vermindert. De lichaamshouding maakt veel goed, evenals het feit dat de auteur ervaringsdeskundig is wat betreft rouw; hij werd zelf weduwnaar en ging na verloop van tijd daten. Hij geeft zonder overbodige flauwekul sec het innerlijk conflict tussen de liefde voor zijn overleden vrouw en het daten duidelijk vorm: een misschien wat vlak maar toch ontroerend verslag van verdriet en ervaringen, het medeleven van zijn zoon, zijn twijfelen. Fraaie schets van de gedate dames, de zoon, de dochter en de eenzaamheid. Het boek kan steun geven aan mensen in dezelfde situatie. Afzonderlijk leesbaar vervolg op 'Wills kracht' (2017)*.

À propos de Willem Ritstier

Willem Ritstier (né en 1959) est un auteur de bande dessinée et illustrateur néerlandais. Il est particulièrement connu pour son activité de scénariste de bande dessinée en association au dessinateur Minck Oosterveer.

Biographie

Publications en français

  • Claudia Brücken (scénario), avec Minck Oosterveer (dessin), Le Lombard, 3 vol., 1990-1991.
  • Bob et Bobette Les Juniors, t. 8 : Les P'tits Astros (scénario), avec Ingrid Van Dijck (dessin), Standaard, 2014 (ISBN 978-90-02-02598-3).

Récompense

  • 2016 : Prix Stripschap, pour l'ensemble de son œuvre

Références

En lire plus sur Wikipedia