Voorleesweek 2021

Onder het motto ‘Eén kwartier, elk kind, elke dag’ onderstreept de Voorleesweek dit jaar het belang van dagelijks voorlezen aan kinderen. Tijdens de campagneweek wordt iedereen - (groot)ouders, leerkrachten, kinderbegeleiders,... - opgeroepen om elke dag (minstens) een kwartier voor te lezen. Want dat maakt écht een verschil. Wist je dat kinderen, door elke dag 15 minuten voor te lezen, per jaar 1000 nieuwe woorden leren? En dan hebben we het nog niet over alle andere voordelen van voorlezen.

We weten heus wel dat dat kwartiertje voorlezen er vaak bij inschiet bij jonge gezinnen tijdens de avondspits van het huishouden. Daarom willen we vanuit de bibliotheek graag een handje toesteken om kinderen reeds op jonge leeftijd warm te maken voor boeken en de magische kracht van verhalen.

Wil je zelf aan de slag met voorlezen?

Wij voorzien een boekenlegger met de beste voorleestips en binnen de kortste keren hangen de kinderen aan jouw lippen.

Weet je niet goed welk boek te kiezen? Dan helpen we je graag! In een uitgebreide infostand kan je onze favoriete voorleesboeken voor kinderen van 0 tot 15 jaar vinden. Op onze website en onze Facebookpagina vind je ook een digitale lijst (zie QR-code). Uiteraard staan we ook altijd klaar om een gepersonaliseerd voorleespakket samen te stellen of advies te geven.

voorleesqrcode