Groepen & klassen

Rondleiding

Klassen of andere groepen kunnen gratis een rondleiding in de bib krijgen (van oktober tot en met april). Voor de klassen zijn die bezoeken speciaal afgestemd op hun leeftijd. 

Elke leerling brengt een eigen lenerskaart / EID mee, of de leerkracht maakt gebruik van een groepspas. Kinderen onder de 18 jaar hoeven geen lidgeld te betalen.  Het jaarlijks lidgeld voor een groepspas is 5 euro.

We hebben altijd op voorhand de klaslijst nodig met de nodige gegevens (naam, geslacht, adres, geboortedatum) om de ontbrekende lenerskaarten aan te maken vóór het bezoek.

Geïnteresseerd in een rondleiding? Mail dan naar martine.vandeputte@harelbeke.be 

 

Klasbezoek

Klaspakket

Leerkrachten van het kleuter- en basisonderwijs kunnen een klaspakket aanvragen in de bibliotheek.

Tina Devos of Lieve De Brouwer stellen graag een pakket samen op basis van je wensen.

Er wordt rekening gehouden met het leesniveau (AVI), de leeftijdscategorie, het aantal leerlingen, het soort materiaal en gevraagde thema’s. De pakketten kunnen opgehaald worden in de bib of op school geleverd.  Hiervoor dien je wel een groepspas aan te vragen: dan kunnen er 40 materialen worden uitgeleend gedurende een periode van maximum 16 weken. Om elk kind in de klas te kunnen bedienen, kunnen er max. 2 klaskaarten/klas worden aangevraagd. Zo kunnen er tot maximum 80 materialen worden geleverd per klas.

Klaspakketten kunnen aangevraagd worden via tina.devos@harelbeke.be