Op deze pagina vind je praktische info over de bibliotheek.

Lidmaatschap

Iedereen kan lid worden van de bibliotheek.

Je komt gewoon naar de bib met je elektronische identiteitskaart (eID).
Als lidkaart kun je je eID of een bibliotheekpas gebruiken.

Een lidmaatschap kost 5 euro per jaar.

Gratis lidmaatschap: -18 jaar en studenten (op vertoon van een geldige studentenkaart)

NIEUW Vanaf 2020 kan je met jouw lidmaatschap terecht in volgende bibliotheken van Zuid-West-Vlaanderen: Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Harelbeke, Kortrijk, Kuurne, Lendelede, Menen, Waregem, Wervik, Wevelgem en Zwevegem. Leners met een actief abonnement in Harelbeke kunnen zich dus inschrijven in de andere bibliotheken zonder daar opnieuw lidgeld te moeten betalen. Leners met een actief abonnement in een van de vermelde bibliotheken kunnen zich inschrijven in Harelbeke zonder hier opnieuw lidgeld te moeten betalen. In elke bibliotheek moet je je abonnement wel laten activeren aan de infobalie.

Uitleenvoorwaarden

Alle materialen worden gratis uitgeleend.
De uitleentermijn bedraagt 4 weken (= 28 dagen). 

Er kunnen max. 10 materialen per lenerskaart uitgeleend worden.

Je kan éénmalig kosteloos verlengen met nog eens 4 weken zolang het materiaal niet door een andere gebruiker gereserveerd werd. Reserveren kost 0.50 euro per materiaal. Een reservering wordt max. 10 dagen opzij gezet voor jou. Daarna vervalt de reservering, maar ben je nog steeds de reserveringskosten verschuldigd.

Worden de materialen te laat teruggebracht dan wordt een boete aangerekend.
De boete bedraagt per materiaal en per week (vanaf de eerste dag) te laat 0,50 euro + kosten voor het verzenden van een eventuele maningsbrief.

Handig om te weten

De bib beschikt over wifi, de code vraagt u in de leeszaal.

U kan 1 uur per dag gratis surfen in onze internethoek met uw lidmaatschap van de bib.

Is de bib niet open, maak dan gebruik van onze inleverbus. De materialen worden ingenomen bij het eerstvolgende uitleenmoment.

Iedereen is welkom in de bib om de krant of een tijdschrift te lezen, te studeren, boeken in te kijken. Hiervoor hoeft u geen lid van de bib te zijn.