We zijn enorm blij dat we jullie terug kunnen verwelkomen in de Hoofdbibliotheek Harelbeke en uitleenpost Hulste. We doen er alles aan om dit zo veilig mogelijk te laten verlopen.

Lees verder

Helaas moeten we alle activiteiten tot mei 2020 annuleren (periode kan langer worden). Daarom deze digitale tentoonstelling met werken van Jan en Jaco De Maesschalck. Natuurlijk niet hetzelfde als the real deal maar zo krijg je toch een …

Lees verder
afhaalb

Afhaalbibliotheek

De bib blijft voorlopig zeker gesloten. Toch hoef je niet op je leeshonger te blijven zitten! Want zolang de bib gesloten is, kan je als lener van de Bibliotheek Harelbeke gebruik maken van onze alternatieve dienstverlening.

Bestel nu je materialen voor de Afhaalbibliotheek Harelbeke!

Lees verder
wise

De bib wordt WISE

Het stond al lang op de planning dat de bib in deze periode even ging sluiten voor de installatie van nieuwe software. Vanaf april 2020 krijgen de meeste bibliotheken in de provincie een digitale upgrade. Van onze uitleensoftware VUBIS naar het nieuwe WISE. Van een provinciaal bibsysteem naar een eengemaakt bibliotheeksysteem in heel Vlaanderen & Brussel.

Lees verder

Bibblad editie maart 2020

KLIK HIER voor Het Geheugen van de Mensheid editie maart 2020

Neem gerust een geprint exemplaar mee tijdens je volgend bezoek aan de bibliotheek!

Lees verder

De bib vraagt - Bevraging leners 2019

Onze leners staan centraal! Door het (anoniem) invullen van onze vragenlijst komen we nog beter te weten hoe de bibliotheek er in de toekomst moet uitzien. Wat wil JIJ hier anders wilt zien. Waarom kom je naar de bib? Wat wil je graag verbeteren of veranderen? Is er iets waar je je aan stoort in de bib?

Lees hieronder de resultaten!

 

Lees verder

Coderdojo Harelbeke

Coder wat? CoderDojo organiseert wereldwijd bijeenkomsten voor jongeren waar ze in groep leren programmeren. In Harelbeke organiseren we één sessie per maand op zaterdagvoormiddag van 9-12 uur. Aangezien er beperkte plaatsen zijn (groep = 10-15 jongeren) moet er op voorhand ingeschreven worden via Eventbrite.

Helaas kunnen we momenteel geen sessies inplannen (COVID-19).

Je kan deelnemen tussen 7 en 16 jaar. Ben je jonger dan 12 jaar dan word je het best begeleid door (een van) je ouders. Je ouders hoeven niet de hele tijd aanwezig te zijn, maar moeten wel in de buurt blijven zodat we hen kunnen contacteren. We appreciëren het als ouders een halfuur voor het einde van de Dojo terugkeren.

Je dient te beschikken over een laptop. De coaches zullen ervoor zorgen dat alle benodigde software geïnstalleerd zal worden of zullen je vooraf laten weten als je iets specifieks nodig hebt. Heb je echt geen laptop, geef dit aan en dan zal CoderDojo proberen een draagbare computer te voorzien.

Vragen? Contacteer ons via harelbeke@coderdojobelgium.be! Tot snel!

Lees verder
Welkom

Taalpunt Nederlands

De bibliotheek heeft sinds 2019 een Taalpunt Nederlands. We verzamelen alle boeken en taalcursussen die kunnen helpen bij het leren van Nederlands op een centrale plek in de bib. Zo ondersteunen we anderstaligen en laaggeletterden om vlotter de Nederlandse taal te leren.

Lees verder
Nieuwe website mobiel

Ontdek de nieuwe bibwebsite

De bibwebsite kreeg een grondige make-over. Het is nu de ideale plek om alles over de bib(collectie) en je eigen ontleningen te weten te komen. Wat verandert er allemaal voor jou? Wat is er nieuw?

Lees verder
e-boeken

e-boeken

De e-boeken in de bib

Wil je één of meer e-boeken lenen, dan doe je dat samen met een e-reader.

We helpen je graag verder in de leeszaal van de bib. Vergeet de 20 euro waarborg niet.

 Hier kan je ons aanbod vinden

Lees verder