Jeugdboekenmaand
In de kijker

Jeugdboekenmaand 2021

foto best of
In de kijker

Best of 2020

De bib blijft open

We zijn enorm blij dat de Hoofdbibliotheek Harelbeke en uitleenpost Hulste open mag blijven. We doen er alles aan om dit zo veilig mogelijk te laten verlopen.

Lees verder
Afhaalbibnieuw

Afhaalbibliotheek

De afhaalbibliotheek hebben we in een nieuw jasje gestopt. Je hoeft geen tijdslot meer te kiezen. We vragen om het afhaalformulier tijdig in te vullen, zo hebben we voldoende tijd om alle aanvragen te verwerken.

Lees verder

Digitale expo - Jan en Jaco De Maesschalck

In april 2020 was de bib even gesloten. Daarom maakten we deze digitale tentoonstelling met werken van Jan en Jaco De Maesschalck. Natuurlijk niet hetzelfde als the real deal maar zo krijg je toch een impressie van de tentoonstelling. Veel kijkplezier!

Lees verder
wise

De bib wordt WISE

Het stond al lang op de planning dat de bib in deze periode even ging sluiten voor de installatie van nieuwe software. Vanaf april 2020 krijgen de meeste bibliotheken in de provincie een digitale upgrade. Van onze uitleensoftware VUBIS naar het nieuwe WISE. Van een provinciaal bibsysteem naar een eengemaakt bibliotheeksysteem in heel Vlaanderen & Brussel.

Lees verder

Coderdojo Harelbeke

Coder wat? CoderDojo organiseert wereldwijd bijeenkomsten voor jongeren waar ze in groep leren programmeren. In Harelbeke organiseren we één sessie per maand op zaterdagvoormiddag van 9-12 uur. Aangezien er beperkte plaatsen zijn (groep = 10-15 jongeren) moet er op voorhand ingeschreven worden via Eventbrite.

Helaas kunnen we momenteel geen sessies inplannen (COVID-19). Normaal zijn we terug vanaf oktober 2020.

Je kan deelnemen tussen 7 en 16 jaar. Ben je jonger dan 12 jaar dan word je het best begeleid door (een van) je ouders. Je ouders hoeven niet de hele tijd aanwezig te zijn, maar moeten wel in de buurt blijven zodat we hen kunnen contacteren. We appreciëren het als ouders een halfuur voor het einde van de Dojo terugkeren.

Je dient te beschikken over een laptop. De coaches zullen ervoor zorgen dat alle benodigde software geïnstalleerd zal worden of zullen je vooraf laten weten als je iets specifieks nodig hebt. Heb je echt geen laptop, geef dit aan en dan zal CoderDojo proberen een draagbare computer te voorzien.

Vragen? Contacteer ons via harelbeke@coderdojobelgium.be! Tot snel!

Lees verder
Welkom

Taalpunt Nederlands

De bibliotheek heeft sinds 2019 een Taalpunt Nederlands. We verzamelen alle boeken en taalcursussen die kunnen helpen bij het leren van Nederlands op een centrale plek in de bib. Zo ondersteunen we anderstaligen en laaggeletterden om vlotter de Nederlandse taal te leren.

Lees verder
Nieuwe website mobiel

Ontdek de nieuwe bibwebsite

De bibwebsite kreeg een grondige make-over. Het is nu de ideale plek om alles over de bib(collectie) en je eigen ontleningen te weten te komen. Wat verandert er allemaal voor jou? Wat is er nieuw?

Lees verder
e-boeken

e-boeken

De e-boeken in de bib

Wil je één of meer e-boeken lenen, dan doe je dat samen met een e-reader.

We helpen je graag verder in de leeszaal van de bib. Vergeet de 20 euro waarborg niet.

 Hier kan je ons aanbod vinden

Lees verder