In de kijker

De bib wordt WISE

Het stond al lang op de planning dat de bib in deze periode even ging sluiten voor de installatie van nieuwe software. Vanaf april 2020 krijgen de meeste bibliotheken in de provincie een digitale upgrade. Van onze uitleensoftware VUBIS naar het n…

Lees verder

KLIK HIER voor Het Geheugen van de Mensheid editie maart 2020
Neem gerust een geprint exemplaar mee tijdens je volgend bezoek aan de biblioth…

Lees verder

De bib vraagt - Bevraging leners 2019

Onze leners staan centraal! Door het (anoniem) invullen van onze vragenlijst komen we nog beter te weten hoe de bibliotheek er in de toekomst moet uitzien. Wat wil JIJ hier anders wilt zien. Waarom kom je naar de bib? Wat wil je graag verbeteren of veranderen? Is er iets waar je je aan stoort in de bib?

Lees hieronder de resultaten!

 

Lees verder

Coderdojo Harelbeke

Coder wat? CoderDojo organiseert wereldwijd bijeenkomsten voor jongeren waar ze in groep leren programmeren. In Harelbeke organiseren we één sessie per maand op zaterdagvoormiddag van 9-12 uur. Aangezien er beperkte plaatsen zijn (groep = 10-15 jongeren) moet er op voorhand ingeschreven worden via Eventbrite.

KLIK & BESTEL JE TICKET

Je kan deelnemen tussen 7 en 16 jaar. Ben je jonger dan 12 jaar dan word je het best begeleid door (een van) je ouders. Je ouders hoeven niet de hele tijd aanwezig te zijn, maar moeten wel in de buurt blijven zodat we hen kunnen contacteren. We appreciëren het als ouders een halfuur voor het einde van de Dojo terugkeren.

Je dient te beschikken over een laptop. De coaches zullen ervoor zorgen dat alle benodigde software geïnstalleerd zal worden of zullen je vooraf laten weten als je iets specifieks nodig hebt. Heb je echt geen laptop, geef dit aan en dan zal CoderDojo proberen een draagbare computer te voorzien.

Vragen? Contacteer ons via harelbeke@coderdojobelgium.be! Tot snel!

Lees verder

Taalpunt Nederlands

De bibliotheek heeft sinds begin 2019 een Taalpunt Nederlands. We verzamelen alle boeken en taalcursussen die helpen bij het leren van Nederlands op een centrale plek in de bib. Zo ondersteunen we anderstaligen en laaggeletterden om vlotter de Nederlandse taal te leren.

Lees verder

Ontdek de nieuwe bibwebsite

De bibwebsite kreeg een grondige make-over. Het is nu de ideale plek om alles over de bib(collectie) en je eigen ontleningen te weten te komen. Wat verandert er allemaal voor jou? Wat is er nieuw?

Lees verder
e-boeken

e-boeken

De e-boeken in de bib

Wil je één of meer e-boeken lenen, dan doe je dat samen met een e-reader.

We helpen je graag verder in de leeszaal van de bib. Vergeet de 20 euro waarborg niet.

 Hier kan je ons aanbod vinden

Lees verder