Eind oktober, begin november is het moment waarop we onze dierbaren gedenken. Iedereen mist wel iemand, soms of de hele tijd, zachtjes of keihard. Ook in Harelbeke stappen we dit jaar mee in het verhaal van

Lees verder

De bibliotheek, het Handelscomité Harelbeke en de AHA! (de Academie Harelbeke Anders!) hebben de handen ineen geslagen en samengewerkt aan een aantal leuke gratis activiteiten om je in de zomervakantie niet te vervelen.

Lees verder

Het boek in de kunst en de kitsch

De tentoonstelling Het boek in de kunst en de kitsch is de afscheidstentoonstelling van Jan Bib. Het is het orgelpunt van een loopbaan van 40 jaar in, op en tussen de boeken. Periode: 24 mei - 3 juli 2021

Finissage: vrijdag 2 juli 2021 om 19.30 u

Inschrijven via info.bibliotheek@harelbeke.be

Lees verder
mondmaskerjeton

We zijn open in Harelbeke & Hulste!

Wij doen er alles aan om je bezoek aan de bibliotheek zo veilig mogelijk te laten verlopen. 

Lees verder

Afhaalbibliotheek

De afhaalbibliotheek hebben we in een nieuw jasje gestopt. Je hoeft geen tijdslot meer te kiezen. We vragen om het afhaalformulier tijdig in te vullen, zo hebben we voldoende tijd om alle aanvragen te verwerken.

Lees verder

Digitale expo - Jan en Jaco De Maesschalck

In april 2020 was de bib even gesloten. Daarom maakten we deze digitale tentoonstelling met werken van Jan en Jaco De Maesschalck. Natuurlijk niet hetzelfde als the real deal maar zo krijg je toch een impressie van de tentoonstelling. Veel kijkplezier!

Lees verder
wise

De bib wordt WISE

Het stond al lang op de planning dat de bib in deze periode even ging sluiten voor de installatie van nieuwe software. Vanaf april 2020 krijgen de meeste bibliotheken in de provincie een digitale upgrade. Van onze uitleensoftware VUBIS naar het nieuwe WISE. Van een provinciaal bibsysteem naar een eengemaakt bibliotheeksysteem in heel Vlaanderen & Brussel.

Lees verder

Coderdojo Harelbeke

Coder wat? CoderDojo organiseert wereldwijd bijeenkomsten voor jongeren waar ze in groep leren programmeren. In Harelbeke organiseren we één sessie per maand op zaterdagvoormiddag van 9-12 uur. Aangezien er beperkte plaatsen zijn (groep = 10-15 jongeren) moet er op voorhand ingeschreven worden via Eventbrite.

In 2020 plannen we opnieuw CoderDojo-sessies.

Je kan deelnemen tussen 7 en 16 jaar. Ben je jonger dan 12 jaar dan word je het best begeleid door (een van) je ouders. Je ouders hoeven niet de hele tijd aanwezig te zijn, maar moeten wel in de buurt blijven zodat we hen kunnen contacteren. We appreciëren het als ouders een halfuur voor het einde van de Dojo terugkeren.

Je dient te beschikken over een laptop. De coaches zullen ervoor zorgen dat alle benodigde software geïnstalleerd zal worden of zullen je vooraf laten weten als je iets specifieks nodig hebt. Heb je echt geen laptop, geef dit aan en dan zal CoderDojo proberen een draagbare computer te voorzien.

Vragen? Contacteer ons via harelbeke@coderdojobelgium.be! Tot snel!

Lees verder