Afhaalbibliotheek

De bib blijft voorlopig zeker gesloten. Toch hoef je niet op je leeshonger te blijven zitten! Want zolang de bib gesloten is, kan je als lener van de Bibliotheek Harelbeke gebruik maken van onze alternatieve dienstverlening.

Bestel nu je materialen voor de Afhaalbibliotheek Harelbeke!

afhaalb

Voor wie?

Alle leden die nood hebben aan vers leesvoer, mooie liedjes, een ontspannende film of series.

Hoe?

• Maak een lijstje van de materialen die je wil (boek/cd/dvd) en check in de online catalogus (bovenaan te vinden harelbeke.bibliotheek.be) of ze aanwezig zijn in de bib. Dit kan je doen door te klikken op ‘Waar staat het?’.
  • Er kunnen enkel aanwezige materialen uit de Centrale bibliotheek aangevraagd worden en niet uit Uitleenpost Hulste. Afhalen kan ook enkel in de Centrale bibliotheek.
  • Geef je verlanglijstje (max. 10 titels) door via het invulformulier dat je HIER kan vinden. Controleer de aanwezigheid van het materiaal!
  • Indien het materiaal onvindbaar is zoeken we een alternatief voor je.
  • Vul je gegevens in (hou je lenersnummer of rijksregisternummer bij de hand).
  • Kies een afhaalmoment.
  • Je ontvangt van ons een bevestigingsmail.
  • Op het afgesproken tijdstip kom je je pakket afhalen.

Afhaaltijden

Je kan tijdens het bestellen een afhaalmoment selecteren van maandag t.e.m. vrijdag: vanaf 9.00 uur tot 12.00 uur en van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Wat kan je niet afhalen?

E-readers, e-boeken, tijdschriften, kranten, speelleermaterialen en snippertassen kunnen niet aangevraagd worden. Ook IBL-aanvragen zijn op dit moment niet mogelijk.

We raden af om materialen te reserveren. We kunnen namelijk niet garanderen dat de gereserveerde materialen op tijd bij jou terecht komen.

Om iedereen maximaal te kunnen bedienen vragen wij om slechts één aanvraag te doen. Je mag 10 stuks aanvragen, daar kun je wel even mee weg.

Wij behandelen geen vragen tijdens het afhaalmoment in de bib. Heb je vragen over je verlenging, je uitleningen, … dan kan je bij ons terecht tijdens de kantooruren via 056 733 440 of via info.bibliotheek@harelbeke.be

Veiligheidsmaatregelen

Al de materialen die binnenkomen gaan drie dagen in quarantaine. Ze worden grondig schoongemaakt en pas daarna komen ze weer in aanmerking voor uitleen. Hygiëne en veiligheid zijn onze prioriteit bij het klaarmaken van de pakketten.

Bij het afhalen van je pakket kom je niet in contact met andere leners. Ook het bibpersoneel houdt de nodige afstand. Mogen wij vragen met slechts 1 persoon het pakket te komen afhalen.

Boeken worden enkel nog binnengebracht via de inleverbus en komen niet in contact met de boeken die je afhaalt.

Contacteer ons

Heb je vragen over deze dienstverlening? Wij zijn bereikbaar tijdens de kantooruren via 056 733 440 of via mail info.bibliotheek@harelbeke.be