Coderdojo Harelbeke

Coder wat? CoderDojo organiseert wereldwijd bijeenkomsten voor jongeren waar ze in groep leren programmeren. In Harelbeke organiseren we één sessie per maand op zaterdagvoormiddag van 9-12 uur. Aangezien er beperkte plaatsen zijn (groep = 10-15 jongeren) moet er op voorhand ingeschreven worden via Eventbrite.

Helaas kunnen we momenteel geen sessies inplannen (COVID-19). Normaal starten we terug op vanaf herfst 2021.

Je kan deelnemen tussen 7 en 16 jaar. Ben je jonger dan 12 jaar dan word je het best begeleid door (een van) je ouders. Je ouders hoeven niet de hele tijd aanwezig te zijn, maar moeten wel in de buurt blijven zodat we hen kunnen contacteren. We appreciëren het als ouders een halfuur voor het einde van de Dojo terugkeren.

Je dient te beschikken over een laptop. De coaches zullen ervoor zorgen dat alle benodigde software geïnstalleerd zal worden of zullen je vooraf laten weten als je iets specifieks nodig hebt. Heb je echt geen laptop, geef dit aan en dan zal CoderDojo proberen een draagbare computer te voorzien.

Vragen? Contacteer ons via harelbeke@coderdojobelgium.be! Tot snel!

Het hoofddoel van Coderdojo is kinderen & jongeren gratis leren programmeren op een open en ontspannen manier! Bij een Dojo leren jonge mensen, tussen de 8 en 14 jaar, om te programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen, programma's te maken, games te maken en meer. Dojo's worden opgezet en georganiseerd door vrijwilligers. Naast het leren programmeren, ontmoeten deelnemers ook anderen like-minded mensen, delen deelnemers waar ze aan aan het werken zijn en maken ze nieuwe dingen. CoderDojo maakt leren programmeren een leuke & sociale ervaring!

We zijn altijd nog op zoek naar nieuwe vrijwilligers om kinderen en jongeren wegwijs te maken in de wereld van eentjes en nulletjes. Kan je programmeren of wil je gewoon helpen? Neem dan zeker contact op met de bib via info.bibliotheek@harelbeke.be