Coderdojo Harelbeke - vanaf maart 2020

In maart starten we met een Coderdojo in de bibliotheek. Coder wat? CoderDojo organiseert wereldwijd bijeenkomsten voor jongeren waar ze in groep leren programmeren. In Harelbeke organiseren we één sessie per maand op zaterdagvoormiddag van 9-12 uur. Aangezien er beperkte plaatsen zijn (groep = 10-15 jongeren) moet er op voorhand ingeschreven worden via Eventbrite (link volgt).

We zijn altijd nog op zoek naar nieuwe vrijwilligers om kinderen en jongeren wegwijs te maken in de wereld van eentjes en nulletjes. Kan je programmeren of wil je gewoon helpen? Neem dan zeker contact op met de bib via info.bibliotheek@harelbeke.be

Het hoofddoel van Coderdojo is kinderen & jongeren gratis leren programmeren op een open en ontspannen manier! Bij een Dojo leren jonge mensen, tussen de 8 en 14 jaar, om te programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen, programma's te maken, games te maken en meer. Dojo's worden opgezet en georganiseerd door vrijwilligers. Naast het leren programmeren, ontmoeten deelnemers ook anderen like-minded mensen, delen deelnemers waar ze aan aan het werken zijn en maken ze nieuwe dingen. CoderDojo maakt leren programmeren een leuke & sociale ervaring!