De bib wordt WISE

Het stond al lang op de planning dat de bib in deze periode even ging sluiten voor de installatie van nieuwe software. Vanaf april 2020 krijgen de meeste bibliotheken in de provincie een digitale upgrade. Van onze uitleensoftware VUBIS naar het nieuwe WISE. Van een provinciaal bibsysteem naar een eengemaakt bibliotheeksysteem in heel Vlaanderen & Brussel.

wise

NIEUW Vanaf april kan je met jouw lidmaatschap terecht in volgende bibliotheken van Zuid-West-Vlaanderen: Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Harelbeke, Kortrijk, Kuurne, Lendelede, Menen, Waregem, Wervik, Wevelgem en Zwevegem. Leners met een actief abonnement in Harelbeke kunnen zich dus inschrijven in de andere bibliotheken zonder daar opnieuw lidgeld te moeten betalen. Leners met een actief abonnement in een van de vermelde bibliotheken kunnen zich inschrijven in Harelbeke zonder hier opnieuw lidgeld te moeten betalen. In elke bibliotheek moet je je abonnement wel laten activeren aan de infobalie.

Het lidgeld bedraagt 5 euro per jaar. Gratis lidmaatschap voor jongeren (< 18 jaar) en studenten (op vertoon van een geldige studentenkaart).