Jeugdboekenmaand 2022

Helden en schurken

Jeugdboekenmaand

Van 1 tot en met 31 maart vieren bibliotheken in heel Vlaanderen de 51ste editie van de jeugdboekenmaand. De leuke affiche vol ridders en sluwe schurken is van de hand van Mark Borgions. Deze illustrator en vormgever maakt deel uit van het creatief collectief achter de welbekende reeks Heerlijk Hoorspelen van Het Geluidshuis.

Verhalen hebben hun helden en schurken nodig. Mensen hebben hun verhalen nodig …De bibliotheek zit natuurlijk vol verhalen over dappere helden en bange helden, superhelden en huis-tuin-en-keukenhelden, helden met wapens en helden met woorden. Maar één ding staat vast: zonder held geen verhaal. En wat is een held zonderschurk? Zonder vijand, zonder pestkop, zonder spoken in zijn hoofd?

We toveren de bibliotheek om tot een kleurrijk leespaleis en bieden lezingen voor scholen aan. Je kan bij je bezoek aan de bibliotheek ook de tentoonstelling 'Devos & zijn streken' van jeugdboekillustrator Kristof Devos komen bewonderen.

Inschrijven kan enkel online via deze link: www.harelbeke.be/formulieren/inschrijven-jeugdboekenmaand-2022

Gelieve per school slechts één digitaal inschrijvingsformulier in te dienen. De inschrijvingsperiode loopt van donderdag 13 tot donderdag 27 januari 2022.
De plaatsen voor een lezing of workshop zijn erg gegeerd, maar helaas beperkt. In geval van overboeking houden we rekening met de deelnames van uw school de voorbije jaren. U krijgt in de week van 7 februari een definitieve bevestiging van inschrijving.