Zomer van vlieg: Zie jij wat ik zie?

De bibliotheek, het Handelscomité Harelbeke en de AHA! (de Academie Harelbeke Anders!) hebben de handen ineen geslagen en samengewerkt aan een aantal leuke gratis activiteiten om je in de zomervakantie niet te vervelen.

vlieg2021

De Schatten van Vlieg
Jong én oud kent het spel ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet?’. ‘Het is zwart, heeft vleugels en het zoemt!’ Ja hoor, Vlieg is deze zomer opnieuw aanwezig in de bibliotheek.

Op en rond de bibliotheek kan je leuke opdrachten ontdekken die leiden naar allerlei zoek- en kijkspelletjes van ‘De Schatten van Vlieg’. Je start je speurtocht in de Eilandstraat 2, een tocht die 45 minuten duurt (30 min. binnen & 15 min. buiten). Deze activiteiten zijn bedoeld voor kinderen tot 12 jaar en tijdens de openingstijden van de bib. Ouders en grootouders zijn natuurlijk ook meer dan welkom. Na de speurtocht krijg je in de bib een leuke verrassing.

Kunstwandelroutes
Verschillende wandelroutes werden uitgewerkt (Harelbeke, Stasegem, Bavikhove en Hulste) waarlangs je kunst gemaakt door de studenten van de AHA! kan ontdekken (studenten vanaf 6 tot 90 jaar). Hieraan werden speurtochten naar LEGO ‘minifigs’ gekoppeld waarmee je leuke prijzen kan winnen. Haal je kaarten op in het stadhuis van Harelbeke, de bibliotheek, de AHA! of de deelnemende handelaars of download ze op één van de vermelde websites.

Iedereen wint!
Kies je voor de unieke belevenis van de kunstwandelroute dan ontvang je na deelname per gezin een mail met een voucher om in te ruilen voor een echt kunstwerkje in AHA! tijdens de maand september. Daar bovenop vallen er een aantal leuke prijzen te winnen:

10 LEGO-pakketten - 10 knutselpakketten - 5 sets van 2 filmtickets.

Kies je voor de activiteit ‘De Schatten van Vlieg’ (tot 12 jaar) dan krijg je in de bib na je speurtocht een verrassing of kan je met het ‘Vliegstickervel’ een gezellig familieweekend in Oostende winnen.

Praktische info

• Kunstwandelroutes: 25 juni t.e.m. 31 augustus 2021

Download je kunstwandelroutes via deze link naar AHA!

• De Schatten van Vlieg: 5 juli t.e.m. 31 augustus 2021

Van maandag tot zaterdag tijdens de openingstijden van de bib.