Poëzieweek 2023 - logo

 

De 11de Poëzieweek viert vriendschap

Vrienden steunen, lachen, luisteren, beleven, inspireren. Vrienden zijn een essentieel deel van wie we zijn en worden. Ook poëzie kan je vriend zijn. Gedichten helpen ons om vreugde en verdriet te delen, om die gevoelens een plaats te geven waarvoor je zelf geen woorden hebt.

Poëzieweek 2023 is een initiatief van Poëziecentrum en start zoals altijd op Gedichtendag, donderdag 26 januari 2023, en loopt t.e.m. woensdag 1 februari 2023.

Weesgedichten

In het kader van de Week van de Poëzie gingen in bijna honderd Vlaamse steden en gemeenten duizenden weesgedichten op zoek naar een adoptieraam. Ook Harelbeke zocht ramen die een weesgedicht wilden adopteren.

Vanaf 26 januari kan je in onze bibliotheek én in gans Harelbeke zo'n weesgedicht terugvinden. Zowat alle vooraanstaande dichters van Vlaanderen en Nederland stonden met genoegen een gedicht ter adoptie af.

Bekijk op het plannetje waar je in jouw buurt een gedicht kan gaan bewonderen. Bij de weesgedichten vind je een QR-code. Via de QR-code kan je het gedicht beluisteren, ingesproken door leerlingen van H.A.P!

 

   

Dag van Het Woord

Laat je zorgvuldig en met veel liefde inpakken door Dag van het Woord op zaterdag 4 februari 2023, waar we het woord vieren in al haar vormen.

Poëzie met kruimels door Jonas Bruyneel en proclamatie poëziewedstrijd | 10:00 uur

Familievoorstelling door de meter van de Jeugdboekenmaand 2023
Barbara Rottiers | 14:00 uur

Literair parcours door H.A.P! | 15:30 uur

http://dagvanhetwoord.be/

dvhw 2023

   

Poëziegeschenk

In 2023 schrijven Hester Knibbe en Miriam Van hee het Poëziegeschenk met als titel Er staat te gebeuren. Het resultaat kun je lezen vanaf 26/01/2023, door een Poëziegeschenk te bemachtigen via jouw deelnemende boekhandel. 

Poëzieweek 2022 - Hester Knibbe
(c) Arend Knibbe
Poëzieweek 2022 - Miriam Van Hee
(c) Lieve Blancquaert

 

Poëzieweek 2022 cover poëziegeschenk